Moa hos veterinären.

Japp, igår åkte vi, jag och min pappa, till veterinären med lilla Moa. På inrådan av en av mina marsvinsvänner som sa att det kunde vara lunginflammation. Min sambo fick stanna hemma och kolla så att Humlan skötte sig. Väl framme hos veterinären så fick vi först vänta ca en halvtimma på veterinären som var lite upptagen med ett annat ärende men när hon väl kom så var hon värd väntan.
 
En jättenoggrann tjej som först ville ta blodprov på Moa men det blev inte så pga att man oftast behöver göra marsvinen illa för att få fram blod, klippa av en pulpa var ett exempel. Så det blev 4 röntgenbilder istället. Den ena bilden blev inte så bra då hon inte ville ligga still, precis då sköterskan tryckte av så vred hon på sig och kröp iväg :). Så det är därför det blev 4 bilder, en på ena sidan, en uppifrån och två på andra sidan varav den ena blev misslyckad.
 
Sedan blev det en stunds väntan igen innan veterinären kom till rummet och meddelade att det var som vi trodde att hon hade en lätt lunginflammation. Hon skrev ut ett recept på en medicin vid namn Cefaseptin 120mg. Den är i tablettform och av denna tablett ska Moa ha en fjärdedel morgon och kväll i sju dagar. Efter ytterligare några dagar så ska veterinären ringa mig och kolla upp så att allt står rätt till med Moa. Det känns bra.
 
När vi skulle hämta ut medicinen på Apoteket så fanns den inte i lager på något av dom närliggande Apoteken så vi fick beställa hem den och på Torsdag morgon, alltså i morgon, kl 9.00 kan vi hämta ut den hos vårt närmsta Apotek.
 
Då kan vi även fara till det andra Apoteket i byn och hämta ut en medicin till Humlan som hon ska ha i 20 dagar. Den heter Kajos och den ska vara göra så att det inte bildas nya stenar i detta skedet hos henne.
 
Nu får vi hålla tummarna för att det håller sig lugnt med djuren ett tag.
 
När jag skriver djuren så kanske ni undrar .... har dom mera djur? Japp det har vi. Vi har 3 hästar också, en som är våran egen och två som vi har på foder åt en god vän. 
Pilen (närmast) och Hero
och Tubbe <3

Kommentera här: