Humlanuppdatering.

Vi var iväg till Blå stjärnan idag med Humlan för vi känner att det är något som inte står rätt till med henne. En sköterska jag talade med i telefon i veckan trodde att det kunde vara någon inflammation och BINGO det var precis var det var.
 
Humlan blev grundligt undersökt av vet Jenny Persson denna gång, hon kollade tänderna, kände igenom henne och lyssnade på hjärta och lungor. Humlan passade på att både kissa och bajsa när hon blev undersökt vilket var bra. Kisset såg först ut att se bra ut men när Jenny tittade lite närmare på Humlans bakdel så såg det ut som att det kom blod från tarmen på henne.
 
Jenny tog med Humlan och gav henne lite smärtlindring och undersökte henne lite till i ett annat rum. Hon kom fram till att det måste vara från urinblåsan som blodet kommer. Vi bestämde oss för att Humlan skulle få gå igenom en ultraljudsundersökning för att få se om det var någon inflammation där och hur det såg ut. Den skulle ske efter lunch.
 
Vi skrev in Humlan sen var det vår tur att vänta, vi är inte så bevandrade i Göteborg och vi är rädda för att köra vilse så vi var kvar på Blå stjärnan hela tiden.
 
Jenny ringde efter ett par timmar och bekräftade att det var en inflammation i urinblåsan, dom hade även tagit ett urinprov på Humlan som dom undrade om vi ville skicka på odling jag sa ja på det. Sedan sade hon att det flöt runt ganska mycket segment i urinblåsan och jag kom mig inte för att fråga vad hon menade med det men jag antar att det inte var bra. Antar att det segment som flyter runt i urinblåsan kan bilda urinsten..... inte bra. Sedan så fanns det en del blodkoagler där också.
 
Så var det dags att hämta lilla Humlebumlan. Hon var och är fortfarande nu ett par timmar senare alldeles tyst och stilla i sin transportbur. Antar att det smärstillande som hon fick var ganska starkt. Sedan blir det Metacam i en vecka för henne och vi ska ringa tillbaka till Blå stjärnan på Måndag redan för en liten rapport om hur det har gått över helgen. Hoppas att hon tar sig nu.
Permalink Kategori: Allmänt Taggar: Blå stjärnan Göteborg, inflammation, Jenny Persson, urinblåsan, ultraljudsundersökning, urinsten, Metacam Kommentarer (0)

Kommentera här: