Hästarna.

Igår så var det dags för hästarna att få hovarna verkade. Våran lille shettis Tubbe har innan han kom till oss haft en släng av fång och en kraftig släng av bärrandsröta. Han har även haft problem med hålväggar men det ingår ju i bärrandsrötan. Båda är ju jobbiga sjukdomar så vi får jobba hårt med hans hovar och med honom i stort för att han ska må väl.
 
Tubbe käkar hö.
 
Vi kratsar rent varje kväll och sprayar på Silvervatten eller Äppelcidervinäger för att hålla bakterier borta. Och i hålväggarna så har vi tagit rent lin alternativt trärdrev och kladdat på Grankådsalva och gjort små bollar av och stoppat ner i hålen. I en period så smetade vi tillochmed på Tjära på hovarna på Tubbe, ja vi smetade på på dom andra två också för säkerhets skull, för att få bukt med envetna bakterier. Så det är alltid spännande när våran Hovformsspecialist kommer.
 
Denna gången började vi med Hero, han brukar vara lite bråkig för det mesta och krångla litegranna med henne när hon verkar men denna gången stod han som en pärla. Vi brukar ge våra hästar hö att tugga på samtidigt då dom är vana vid att vi grejjar med hovarna när dom äter deras kvällsmat. Hovarna såg bra ut :)
 
Sedan var det dags för Pilen, han brukar stå som en klippa men denna gången så var det han som var lite krånglig. Han är lite längre än Hero och då vi står inne i en box och verkar, då vi inte har något annat utrymme, så kan det bli lite knixigt. Pilen fick stå på diagonalen och bli verkad. Hovarna såg bra ut :)
 
Och till sist så var det dags för Tubbe. Vi valde att stå i hagen och verka honom. Inne i lösdriften som står i hans lilla fånghage. Ut med lite hö och sätta igång med verkningen. Tubbe är ju så van vid att vi grejjar med hans hovar när han äter men denna gången så var han inte riktigt med på noterna. Han backade undan och han ville lägga sig ner och han höll på som shettisar brukar göra mest ;) Men hovarna såg bra ut :) Han har lite fåror längs med bärranden som vi ska vara noga med att kratsa ur och spraya i men annars så såg det bra ut. Jippie.
 
 
 
 
Permalink Kategori: Allmänt Taggar: Fång, bärrandsröta, hålväggar, silvervatten, äppercidervinäger, grankådsalva, hovformsspecialist, Kommentarer (0)

Kommentera här: