Idag skall Humlan släppas ut i det fria.

Japp idag är dagen D, hon är såpass pigg nu så vi vågar släppa ut henne till alla andra igen. Men först ska det städas. Det ska ju vara rent och fint när hon kommer in i buren med sitt sår.
 
Å förresten så är såret jättefint. Veterinären limmade ihop det med någon typ av antibakteriellt lim så några stygn finns där ej att ta.
 
Hon har börjat äta höet bättre men fortfarande så stödmatar vi henne vid behov var tredje timme, beroende på hurpass mycket hon har ätit av hö och färskt gräs. För att få henne att börja dricka ur vattenflaskan igen så har vi gjort morotsjuice, vi har en råsaftscentrifug, och spätt ut med lite vatten och det har gått bra. Men hon dricker inte rent vatten ännu så det ger vi henne i spruta direkt i munnen när vi stödmatar henne.
 
Det börjar bli lite knöligt att stödmata henne nu, hon börjar visa sin egna vilja igen :) och då får vi "bråka" litegranna med henne för att få i henne maten och vattnet men det är ju viktigt att hon får i sig det. Den lilla magen måste ju hållas igång hela tiden så hon inte drabbas av Magatoni.
 
Mer om Magatoni kan du läsa här: www.djurklinikenroslagstull.se/artiklar-om-kanin-gnagare/magatoni
 
Läs den artikeln det står mycket viktig information i den.
 
Humlan med sin sambo Rasmus <3
 
 
 
 

Kommentera här: